Stränder Aten 

Var hittar man Aten stränder?

Var hittar man Aten's bästa stränder?

Till skillnad från de flesta europeiska huvudstäder kan den grekiska huvudstaden visa upp en stor variation av stränder. Oavsett om du letar efter en sandstrand eller en småstensstrand, om du söker vattensporter eller avkoppling, så kommer du att hitta det inom nära räckhåll från staden.

Piraeus Beach

Den strand som ligger närmast centrala Aten ligger bara 30 minuters bussresa därifrån. Piraeus Beach är en mycket populär plats för såväl lokalinvånare som turister, vilket inte är särskilt förvånande. Här finns ingen brist på sand heller, och på en solig dag är det den perfekta utflykten från de mer urbana sevärdheterna i staden. Du kan även ta en trevlig promenad runt hamnområdet i detta samhälle vid havet.

Vouliagmeni

I denna by vid havet 20 km söder om Aten bor bara 6 000 personer, men här finns en fin strand för allmänheten som hela tiden vinner blåa flaggor från Europeiska Unionen. Med gott om valmöjligheter när det gäller sporter och barnaktiviteter är denna välorganiserade strandresort ett toppval bland Atens stränder. Tillgänglig med bil eller buss.

Anavyssos

Denna långa öppna strand är en av Atens främsta stränder när det kommer till vindsurfing, simning och andra vattensporter. Belägen bara en timmes körtid från staden är det också en stor höjdpunkt bland lokalinvånare som kommer hit på helgerna för att smaka på färska delikatesser på någon av de många fisktavernas som finns här.

Schinias

Även om denna strand ligger lite längre bort från staden än en del andra stränder så anses denna långa strand som är omringad av tallar vara en av de bästa i hela regionen. Denna vackra plats kan vara ganska fylld med våde strandälskare och vindsurfare under högsäsong. Stranden ligger 45 km nordöst om stadskärnan och det går att ta sig hit med både bil och buss.