Aten shoppingHär hittar du en shoppingguide Aten

För shopping i Aten har besökarna gott om alternativ oavsett vilken typ av varor de är intresserade av. Marknadsområden erbjuder mat eller antikviteter, medan flera gågator har alla typer av butiker som du kan önska. De flesta butiker har öppet till 21.00, förutom på måndagar, onsdagar och lördagar då de stänger tidigt och på söndagar när de flesta är helt stängda.

Om du letar efter någonstans att shoppa i Aten på söndagar så finns det inget bättre ställe än Monastiraki loppmarknad vid Avissyniastorget. Ett stort antal stånd som säljer alla typer av antikviteter och annan kuriosa finns tillgängliga här. Det finns också gott om bra butiker, caféer och restauranger i området som omger marknaden.

En annan bra marknad av en annan typ är Atens centralmarknad på Athinas Street i Agoradistriktet. Detta är platsen att gå till i Grekland för den färskaste fisken, köttet, frukten och grönsakerna, såväl som många gourmetmatprodukter som kryddor, örter och oliver.

För kläder, skor och accessoarer av hög kvalitet är området Ermou Street rätt plats att gå till. Här hittas du butiker som Benetton, Zara och Bodyshop bland många andra stora internationella namn. Detta gångområde är alltid välbefolkat året run med shoppingentusiaster som söker igenom butikerna och plockar med sig guldkornen från försäljarna.

Norr om Ermou Street kan alla som är intresserade av att göra sina egna kläder hitta alla typer av skräddartillbehör på flera fabrik och materialbutiker i detta shoppingområde. Mönsterböcker från Butterick, Burda, McCall och Vogue finns tillgängliga här.

När det kommer till smycken så är Byzantino (120 Adrianou Street, The Plaka, Aten 10556; +30 210 324 6605; www.byzantino.com) den mest rekommenderade shoppingplatsen i Aten. Många vackra och billiga guldsmycken finns till salu här.

Om du letar efter billiga DVD's eller andra typer av elektronik när du är i staden så är Public Multi Stores (1 Karageorgis Servias Street, Syntagma Square, Aten 105 63) den bästa platsen att gå till. Som en bonus är butiken belägen i en vacker 1800-talsbyggnad som är en sevärdhet i sig.