Hotell Aten

Hitta inspiration till Hotell i Aten

Den historiska naturen i den grekiska huvudstaden gör det lätt att välja ett hotell i Aten, eftersom alla de främsta ställena ligger i eller vid de gamla platserna. När du har valt ett område finns det dock massor av olika valmöjligheter beroende på din budget. Du kanske även vill bo utanför staden på någon av de fantastiska strandresorterna.

Sök Hotell Aten

 

Hotel Grande Bretagne

Constitution Square, Aten 10564; +30 2103330000;
Detta lyxiga hotell rankas hela tiden som det bästa hotellet i Aten och det har även listats som en av de 100 bästa hotellen i världen. Många av rummen och sviterna visar upp häpnadsväckande vyer över platser som Akropolis och Parthenon och Olympiastadion. Privilegiet att njuta av detta och hotellets många toppbekvämligheter är verkligen inte billigt, med stora rum från 2 300 SEK per natt ända upp till 10 500 SEK för en stor svit.

Hotel Attalos

29 Athinas Street, Aten; +30 2103212801;
Denna bekväma plats är ett bra val av hotell i Aten, särskilt om du vill bo i stadskärnan. Varje rum har luftkonditionering och ljudsäkra fönster, med gratis wifitillgång i lobbyn. Missa inte deras fantastiska takträdgård som visar upp en vy av Akropolis och Lycavitos Hill. Dubbelrum finns från 510 SEK per natt under lågsäsong.

The Westin Athens

40 Apollonos Street, Vouliagmeni 16671; +30 2108902000;
Detta moderna hotell med 160 bäddar är ett av tre vid Astir Palace Resort, en solkysst privat halvö full av vackra trädgårdar och tallar som är en bra plats för en Atensemester vid stranden. Varje rum har en vacker vy över Saroniska Golfen, med ändlösa upplevelsealternativ och gourmetmiddagsmöjligheter på promenadavstånd från detta hotell.

Joker Hotel

13 Koumoundourou Street, Aten 10437;
Om du har en begränsad budget att hålla dig till under din vistelse i den grekiska huvudstaden, representerar detta tvåstjärniga hotell i Aten ett alternativ som ger bra valuta för pengarna. Varje rum kommer med luftkonditionering och ett privat badrum med dusch. Det ligger inte lika centralt placerat som dyrare hotell, men det finns enkel tillgång till Atens tunnelbanesystem. Priserna är rimliga även under sommaren, och särskilt för grupper – en trio kan bo här för bara 600 SEK per natt, till exempel.

Art Hotel

27 Marni Steet, Omonoia, Aten 10432; +30 2105240501;
Detta trevliga fyrstjärniga butikshotell erbjuder det bästa av båda världarna, med en modern interiör inuti en fantastisk neoklassisk byggnad från 1930-talet. Detta tämligen billiga hotell är bekvämt placerat för resor från flygplatsen och hotellet ligger mindre än två kilometers promenad från alla de främsta sevärdheterna. Priser från 650 SEK per natt för ett singelrum.