Biluthyrning Aten

Prisjämförelse av biluthyrning i Aten
Hitta bra erbjudanden på små och ståra billiga hyrbilar i Aten för din semester

Sök biluthyrning Aten

 

Information om biluthyrning

Att få tag på en hyrbil i Aten är mycket enkelt – alla de främsta biluthyrningsföretagen som Avis, EuropCar, Hertz, Budget och andra har kontor både vid flygplatsen och i stadens centrala delar. För att få de bästa priserna ska du boka i förväg på Internet innan du åker hemifrån. Basmodeller finns från 375-470 SEK per dag.

När du har din hyrbil kan det hända att du upptäcker att det är betydligt mer hektiskt att köra i Aten jämfört med hemma. Många förare i Grekland tar sig fram väldigt snabbt, så se till att köra säkert och offensivt. Bestäm dig till exempel inte för att stanna vid gult ljus i sista minuten, annars kan föraren bakom krascha in i dig. Sakta ner i god tid eller fortsätt framåt utan att sakta ner om det är säkert att göra det.

Att navigera längs gatorna är enkelt, eftersom vägskyltarna använder internationella symboler och är skrivna på både grekiska och engelska. Var medveten om att det är mycket svårt att hitta parkering i centrala Aten så se till att ditt hotell har ett parkeringsgarage.

Din hyrbil är också en bra ursäkt för att göra fantastiska dagsturer utanför huvudstaden. Du kan bege dig till havsbyn Rafina och njuta av riktigt goda skaldjur, eller besöka Vravrona för att se de berömda ruinerna av Artemistemplet. Många strandområden är också belägna inom enkelt räckhåll från staden. Om du planerar en resa till en av de grekiska öarna ska du överväga att resa med färja och hämta en annan hyrbil på destinationen, eftersom detta förmodligen blir billigare.